• ManuPro bv verzorgt als vaste aannemer al het onderhoud en de renovaties van Accolade Zorg, een verpleeghuis met meer locaties. 
  Verder lezen »
  - Martin Hoolsema
 • ‘ManuPro heeft onze verbouwing gedaan en dat is prima gelopen. Wij kozen bijvoorbeeld voor een dakkapel plaatsen. ManuPro heeft de dakkapel vervangen voor een groter dakkapel en twee dakramen geplaatst. Verder heeft Teus een vide gerealiseerd, plafonds vervangen en opnieuw gestukadoord en de vloeren geëgaliseerd en afgewerkt.
  Verder lezen »
  - Hielkje Reindersma
 • ‘Voor woonzorgcentrum Vredenoord in Huis ter Heide hebben wij de keukenvloer opnieuw gelegd. Vincent Bassie, manager voeding en gezondheid: ‘Onze keukenvloer voldeed niet aan de richtlijnen voor hygiëne en bij elke hygiënecontrole kregen wij puntenaftrek.
  Verder lezen »
  - Vincent Bassie
 •  ‘Teus regelt het perfect’
   
  ‘Wij zochten een nieuwe huisaannemer. Wij hebben geen eigen technische dienst en dan is een betrouwbare aannemer erg prettig. Een collega raadde ons ManuPro aan, en daar zijn we nog steeds blij mee.
  Verder lezen »
  - Paula Koeweiden

Blog

 
« Terug naar overzicht

 

Langer thuis wonen dankzij aanpassingen aan de badkamer
Langer thuis wonen dankzij aanpassingen aan de badkamer
Zo lang mogelijk thuis wonen, is het ideaal van de meeste ouderen. Soms zijn kleine aanpassingen in huis al voldoende om dat mogelijk te maken. Een mooi voorbeeld is de inloopdouche die ManuPro maakte voor een echtpaar op leeftijd dat zelfstandig woont.
 

Over vooruitkijken en woningaanpassingen

‘Wij wonen al bijna 20 jaar in een fijn appartement en zijn nog helemaal zelfstandig’, vertelt meneer N. ‘Maar wij kijken ook vooruit. Zodoende vroegen wij ons af of we iets moesten aanpassen om in ons appartement te kunnen blijven wonen als wij meer hulp nodig hebben. Dat bracht ons op het idee van een inloopdouche. Die hadden we al eens in een hotel gezien en leek ons ook voor thuis handig.
 
Teus en zijn mannen werkten op dat moment voor onze vereniging van eigenaren en we legden ons idee aan hem voor.’
 

Kleine aanpassingen, groot effect

Inmiddels is de inloopdouche af. ‘Hij is zo ruim, dat iemand anders ons gemakkelijk kan helpen, mocht dat ooit nodig zijn. Verder ligt er nu een uitstekende anti-sliptegel op de vloer en hebben wij een solide douchestoel. Die heeft Teus extra stevig aan de muur bevestigd, met een speciale plaat erachter.
 
Dat is iets waar Teus dan zelf aan denkt: zit zo’n stoel veilig vast? Is hij gemakkelijk in gebruik? Teus denkt altijd een stap voor je uit, lijkt het wel.
 
Bovendien kunnen we de douchekop makkelijk verplaatsen. Ook als we later zittend zouden moeten douchen. We hoeven er dan niet voor op te staan. Wel zo handig.’
 

Waterafvoer is beter dan ooit

‘Verder is de waterafvoer van de douche flink verbeterd. ‘Die is nu beter dan ooit, terwijl het niveauverschil tussen de douche en de rest van de badkamer minimaal is.
 
De douchedeur houdt het water binnen en tegen de tijd dat wij de deur opendoen, is al het water allang weg. Het lijkt zoiets kleins, een goede waterafvoer, maar wij merken nu hoe belangrijk die is.
 
De grote kracht van Teus vind ik dat hij zo meedenkt en heel praktisch is. Bovendien bleef hij binnen ons budget. Dat is prettig.’
 

Vriendelijk, beleefd en goed in hun werk

‘De medewerkers van Teus kun je prima over de vloer hebben. Ze zijn vriendelijk, beleefd en goed in hun werk. Daarbij hielden ze rekening met van alles. Zo troffen ze allemaal voorzorgsmaatregelen bij het slopen en verwijderen van delen van de badkamer. Ze hebben de klus goed geklaard en wij zijn nog elke dag blij met het resultaat. De inloopdouche is handiger en mooier geworden dan wij van tevoren hadden gedacht.’
 

(Om privacyredenen geven wij niet de volledige naam van meneer en mevrouw N.)

 
Datum: 29 November 2017
24/7 Onderhoudsservice
0318 - 73 42 90
info@manupro.nl
Onze locatie:
 
SBB-NB